Impressies‎ > ‎

Mini-seminar 21 april 2015

Mini-seminars
De SIG Governance van het Ngi/NGN en de NAF-werkgroep IT Governance organiseren gezamenlijk enkele keren per jaar een mini-seminar rondom een actueel thema binnen het vakgebied (IT) governance.

Tijdens de voorbereidingen wordt samengewerkt met één of meerdere Ngi-NGN regio's: dit keer met de Ngi-NGN regio Utrecht.

Mini-seminars zijn korte seminars aan het einde van de werkdag en bestaan in principe uit drie presentaties. Het thema van het komende mini-seminar is:

Digital Transformation 

In veel sectoren van de maatschappij is merkbaar dat digitalisering steeds meer de vezels van de  organisatie raakt. Klanten kunnen en willen steeds meer informatie real-time inzien en wijzigingen doorvoeren. Intermediairs zonder toegevoegde waarde krijgen het steeds moeilijker. Bestaande business modellen “verouderen”. Sommige organisaties – vaak nieuwkomers – lopen voorop. Anderen blijven achter. Vrijwel geen enkele organisatie kan veroorloven om geen antwoord te hebben op al deze veranderingen.

 

Digital transformation en de impact ervan op de besturing is het onderwerp van dit miniseminar.

Tijdens het seminar gaan we in op vragen als:
-  Wat betekent Digital Transformation voor een organisatie?
maar ook:
-  Hoe bestuur je dit soort transformaties? Transformaties die voor een belangrijk deel technologisch gedreven.
-  Wat is de impact hiervan op de governance?
Die wordt ook anders: andere arrangementen, andere controls, maar heeft ook impact op soft governance.

De SIG Governance van het NGI organiseert in samenwerking met de regio Utrecht een mini-seminar over dit actuele onderwerp. Het seminar vindt plaats op:  

Dinsdag 21 april

18.00 – 22.00

Rabo hoofdkantoor, Utrecht

(op loopafstand van NS-station Utrecht Centraal Station)

 

Programma

 

·         18:00u Ontvangst (met broodjes)

·         18:30u Opening - Daniël Smits

 

Daniël Smits is voorzitter van de SIG Governance van het Ngi-NGN en de werkgroep IT governance van het NAF.

 

·         18:35u Willem Schudel De Nederlandsche Bank

Technologische innovatie  wordt gezien als één van de belangrijkste krachten die de financiële sector  de komende jaren zal beïnvloeden.  De groeiende invloed van technologisch innovatieve bedrijven zoals Amazon, Airbnb en Uber op de markten waarin zij opereren roept de vraag op wat de impact van dergelijke ‘disruptive technologies’ op de markt voor financiële dienstverlening zal zijn. Ook hier zijn de afgelopen jaren veel nieuwe innovaties gedaan, bijvoorbeeld op het gebied van betaalmethoden (o.a. Bitcoin, Apple Pay), kredietverlening (crowdfunding) en gegevensbeheer (cloud computing, big data analyse). Wat zal de impact hiervan zijn op de bedrijfsmodellen van de bestaande spelers en wat betekent dit voor het toezicht?


Carl Jan Willem Schudel, Strategy Adviser

Supervisory Policy Division, De Nederlandsche Bank N.V.

 

·         19:15u Timo Kos – Technische Universiteit Delft

Open en online onderwijs hebben de afgelopen jaren een grote vlucht genomen in het Hoger Onderwijs door de opkomst van Massive Open Online Courses (MOOC's). MOOCs zijn gratis online colleges die voor iedereen ter wereld toegankelijk zijn en tot een non-formeel certificaat leiden. De TU Delft was de eerste Europese universiteit die partner werd van edX.org, een door Harvard en MIT opgericht MOOC-platform, en behoort tot de Europese en wereldwijde voorlopers op het gebied van open en online onderwijs. Sinds 2013 hebben zich ca. 350.000 deelnemers ingeschreven voor een van de 19 MOOCs van de TU Delft. Daarnaast heeft de TU Delft in 2014 een Extension School voor open & online onderwijs opgericht, naar analogie van de Extension School van Harvard.  

 

Timo Kos is sinds 2013 directeur onderwijs & studentenzaken van de TU Delft, en verantwoordelijk voor het onderwijsbeleid en andere universiteitsbrede diensten. Daarnaast is hij programma manager van de TU Delft Extension School.

·         19:55u Pauze

 

·         20:05u Barry Derksen – Stedin

De wereld van energie wordt steeds complexer. Mensen en bedrijven worden steeds meer afhankelijk van energie in hun dagelijks handelen. Stakeholders en klanten worden veeleisender en met de schaarser wordende grondstoffen is de duurzame weg de enige weg die ervoor zorgt dat er altijd energie blijft voor iedereen. Wat is de toekomst van een netbeheerder / energie leverancier? Hoe ziet het netwerk van de toekomst eruit? Of is er wel een netwerk?

dr.lec. Barry Derksen, MMC CISA CGEIT, professor at NOVI University of Applied Sciences

associate professor Vrije Universiteit Amsterdam, post graduate IT audit, compliance& advisory

·         20:45u Paneldiscussie Marcel van Hal

De avond wordt afgesloten met een paneldiscussie met de drie sprekers onder leiding van Marcel van Hal

          Marcel van Hal is penningmeester van de SIG Governance en werkzaam bij ING als IT manager.

 

·         21:05u Borrel

 
De sprekers delen elk een eigen visie, aanpak, achtergrond en ervaring met ons. Er is ruimschoots gelegenheid voor een inhoudelijke discussie.
Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.
Deelname aan het miniseminar is gratis voor leden van de NAF werkgroep IT Governance en leden van de Ngi-afdelingen Governance, Architectuur, Informatie-management, de Ngi-regio Utrecht en studenten op vertoon van de studentenpas. Gasten zijn ook van harte welkom en kunnen zich gratis inschrijven als associé. Om kennis te kunnen maken met onze community zijn hier voor de eerste twee evenementen geen kosten aan verbonden.
 
Overige bezoekers betalen 20,00 euro, te voldoen aan de zaal.
 
Inschrijven
De inschrijvingen verlopen via de pagina's van de SIG Governance van het Ngi-NGN.
 
Het seminar is mogelijk relevant in het kader van de PE-verplichting van NOREA.
Comments