Impressies‎ > ‎

Mini-seminar 13 maart 2012

Mini-seminar "Governance & Business Architectuur"

Dinsdag 13 maart 2012, 16:00-20:00u
Locatie: Pro Education Amsterdam, Hoogoorddreef 5, gebouw Azië (routebeschrijving)

Dit seminar wordt georganiseerd in samenwerking met Ngi Regio Noord-Holland en Ngi Regio Utrecht.

Inschrijven via de website van Ngi (regio Noord-Holland).

Het seminar is mogelijk relevant in het kader van de PE-verplichting van NOREA.

 Programma: 16:00-20:00:
  • Gerrit Versteeg (TU Delft / Four Points BV) Business architectuur en de relatie met Governance

In zijn bijdrage gaat Gerrit Versteeg in op de resultaten van zijn onderzoek naar het concept van business architectuur. Hij legt uit hoe deze wordt afgeleid uit de business strategie en de bijdrage die business architectuur levert aan de inrichting van een adequate IT governance.

  • Harry Hendrickx (HP Enterprises) Stand van zaken “the Open Group”

The Open Group is een belangrijke standaardisatie organisatie op het gebied van architectuur. Harry Hendrickx gaat in zijn bijdrage in op de ontwikkelingen rond business architectuur in “the Open Group”. Hij praat ons bij over status van de huidige standaarden en vertelt over de wijze waarop Business architectuur de inrichting van Governance ondersteund.

  • Pieter Jongstra (SNS REAAL) De praktijk bij SNS REAAL

Pieter Jongstra is verantwoordelijk voor de concern-brede inrichting van enterprise architectuur en heeft veel ervaring met de toepassing van business en enterprise architectuur in de praktijk van SNS REAAL. Hij geeft ons inzicht in de praktijk van governance en architectuur bij SNS REAAL. Hij zal ook ingaan op de dilemma's voor een architect zoals business unit belang vs. concernbelang.

Deelname aan het mini-seminar is gratis voor leden van de NAF werkgroep IT Governance en leden van de Ngi-afdelingen Architectuur, Governance en Informatiemanagement. Gasten zijn ook van harte welkom en kunnen zich gratis inschrijven als associé. Om kennis te kunnen maken met onze community zijn hier de eerste twee keer geen kosten aan verbonden.
Comments